Ponia avokadienė

Ponia avokadienė
 

Ingredientai:

4 avokadai

4 agurkai arba vienas ilgasis agurkas

Baltas svogūnas

Saujelė migdolų

Pora šaukštų tamari

Pora šaukštų kaparėlių

Stiklinė augalinio pieno (avižų/sojos gėrimo)

Pluoštas šviežių krapų

Šaukštelis česnakų miltelių

2 - 3 šaukštai obuolių sidro acto

Mažos citrinos sultys

Pora šaukštų alyvuogių aliejaus

Jūros druska, pipirai

Gaminimas:

Nuluptus avokadus (be kauliukų) sutriname maisto smulkintuve. Sudedame tarkuotus agurkus ir likusius ingredientus. Išskyrus migdolus, svogūną ir tamari. Suplakame iki vientisos masės. Augalinio pieno reikia tiek, kokios norisi konsistencijos.

Keptuvėje apkepiname svogūno griežinėlius. 1/2 jų sudedame į suplaktą sriubą ir dar kartą viską suplakame, 1/2 jų paliekame keptuvėje ir apkepiname kartu su mirkytais migdolais, užpilame tamari padažo.

Patiekiame su norimomis žolelėmis, baziliku ar kalendra, kepintais migdolais, kaparėliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi.

2 porcijos