Cukė išvarė į rytus
 

Ingredientai:

Maža cukė arba pusė didelės cukinijos

Pusė saliero šaknies

2  morkos

1 svogūnas

Stiklinė raudonų lęšių

Viena, kepta orkaitėje arba ant grotelių, kukurūzų burbuolė

2 šaukštai pomidorų tyrės

500 ml trintų pomidorų

1 šaukštelis kario pastos

Po 1 šaukštelį cinamono, ciberžolės, pipirų, česnakų miltelių

Pora šaukštų kokoso aliejaus

Stiklinė kokoso pieno

Sauja mirkytų anakardžių riešutų

Gaminimas:

Susipjaustome daržoves dideliais gabaliukais ar kubeliais. Svogūną susmulkiname smulkiai.

Troškinimo puode įkaitiname kokoso aliejų ir sudedame smulkintus svogūnus. Juos šiek tiek apkepiname. Tuomet sudedame pomidorų tyrę ir maišydami skrudiname ją apie minutę. Sudedame prieskonius, kario tyrę ir viską gerai sumaišome. Tuomet sudedame smulkintas morkas, saliero šaknį, raudonuosius lęšius, viską maišant supilame smulkintus pomidorus. Šiek tiek patroškiname. Skaniname jūros druska, užpilame pora stiklinių vandens (man norėjosi skystesnės sriubos) ir verdame tol, kol suminkštės lęšiai. Tada sumažiname kaitrą pusiau ir sudedame cukinijas bei supilame kokoso pieną. Šiek tiek pieno pasiliekame serviravimui. Patroškiname vos kelias minutes, cukinija greit suminkštėja. Patraukiame nuo kaitros.

Tuo tarpu sausoje keptuvėje skrudiname mirkytus ir nusausintus anakardžių riešutus, užberiame jūros druskos.

Paruoštą sriubą skaniname kokoso pienu, alyvuogių aliejumi, anakardžių riešutais, kukurūzų burbuolės karoliais, cinamonu ir žolelėmis (aš šį kartą pasirinkau mėtas). Skanaus.