Indrė KazėnaitėComment

Wasabi burokėlių su grybais

Indrė KazėnaitėComment
Wasabi burokėlių su grybais

Ingredientai

  • 100g nekepintų grikių
  • 3- 4 nedideli burokai
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai Tamari sojų padažo
  • Rožinės druskos, žiupsnis baltųjų pipirų
  • Šaukštelis kokosų aliejaus
  • Žiupsnis malto imbiero miltelių
  • Šaukštelis žaliųjų wasabi krienų
  • Stiklinė verdančio vandens

Gaminimas

  • Jei grikius mirkėte pernakt (kas labai sveikintina), užvirę puodą, išjunkite ugnį, pasūdykite ir palikite brinkti.
  • Burokėlius pakepkite su česnaku ant kokosų aliejaus. Prieš baigiant kepti, supilkite sojų padažą. 
  • Visus ingredientus sublendinkite ir įpilkite stiklinę kątik užvirusio vandens. Jei norite skystesnės sriubos, vandens pilkite daugiau.
  • Prieš patiekiant, sriubą skaninkite wasabi krienais. Jų nereikėtų dėti į blenderį, kadangi karštas vanduo greit užgesins jų aštrumą.
  • Šalia sriubos buvau pasidariusi baltojo ridiko traškučių. Plonai pjaustyto baltojo ridiko griežinėlius pasūdžiau ir apie 10 min kepiau 100C orkaitėje.