Indrė KazėnaitėComment

Puota pintinėje

Indrė KazėnaitėComment
Puota pintinėje

Ingredientai

  • Vidutinio dydžio baklažanas
  • Viena didelė bulvė
  • 2 svogūno galvelės
  • 3 skiltelės česnako
  • 0,5 stiklinės pomidorų pastos
  • 1 poras
  • 1 didelė morka
  • Dvi saujos baravykų
  • 100g raudonųjų lęšių
  • 0,5 čili paprikos
  • Šaukštelis medaus
  • Himalajų druskos ir juodųju pipirų
  • Kokoso aliejaus kepimui
  • Žiubsnelis ciberžolės
  • Šviežių čiobrelių

Gaminimas

  • Pradėkite nuo bulvės ir baklažano- pašaukite draugelius į 220C įkaitintą orkaitę maždaug 45min.
  • Užvirkite lęšius, pasūdykite ir sudėkite smulkintą čili. Užvirus, išjunkite ugnį ir palikite lęšius brinkti.
  • Kokosų aliejuje pakepinkite svogūnus, česnakus ir pomidorų pastą.Atidėkite įį šalį.
  • Atskirai pakepinkite porus, pasūdykite.
  • Karamelizuokite morkas- kepindami kokoso aliejuje pabarstykite ciberžole, įdėkite šaukštelį medaus ir paskrudinkite.
  • Ištraukite baklažaną ir bulvę iš orkaitės. Nulupkite odeles, dėkite į puodą kartu su pomidorų pasta,svogūnais ir česnakais, užpilkite dviem puodeliais verdančio vandens ir sublendinkite. Tirštumą reguliuokite patys, jei norite skysčiau, pilkite daugiau vandens.
  • Dalį baravykų pakepinkite susmulkinę pasūdę ir papipirinę, o dalį galite iškepti nepjaustę,papuošite lėkštę :)
  • Dėkite keptus baravykus ir porus į paruoštą sriubą ir paliktite keletui minučių susidraugauti skoniams.
  • Pilkite į lėkštes, dėkite šalia lęšius, puoškite karamelizuotomis morkomis ir čiobrelio šakele.