Toma DvelyteComment

Opa moliūgų

Toma DvelyteComment
Opa moliūgų

Ingredientai

  • 1/4 (maždaug 15cm skersmens) moliūgo
  • 2 morkos
  • 2 bulvės
  • 2 svogūnai
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 v.š. kokoso aliejaus
  • 1 raudonoji paprika

Gaminimas

  • Troškintuve įkaitinkite kokoso aliejų. 
  • Supjaustykite smulkiai česnaką bei svogūną. Apkepkite juos kokoso aliejuje apie porą minučių.
  • Sudėkite kubeliais supjaustytas morkas ir moliūgą. Maišant kepkite porą minučių.
  • Tuomet sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, išmaišykite, užpilkite verdančiu vandeniu tik tiek, kad šiek tiek apsemtų. Virkite, kol daržovės suminkštės. 
  • Baigus virti, įpilkite stiklinę pašildyto migdolų pieno, paskaninkite Himalaya druska ir sutrinkite daržoves trintuve. 
  • Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek kokoso aliejaus, jame paskrudinkite svogūno ir raudonosios paprikos griežinėlius. Juos užsidėkite ant jau paruoštos, kreminės moliūgų sriubos.