Toma DvelyteComment

Moro

Toma DvelyteComment
Moro

Ingredientai

  • Viena saldi bulvė
  • Viena morka
  • Vienas svogūnas
  • Trys česnako skiltelės
  • Viena raudona paprika
  • Du džiovinti pomidorai
  • Dvi šakelės saliero kotelių
  • Sauja petražolių lapelių
  • Pusės citrinos sulčių
  • Prieskoniai: kuminas, ciberžolė, cinamonas, kari, raudona paprika, čiobreliai
  • Čili pipiras, šviežias
  • Jūros druska
  • Alyvuogių aliejus
  • 400 g virtų žalių lęšių
  • Du šaukštai pomidorų tyrės

Gaminimas

  • 1. Daržoves supjaustome griežiniais, į 4-6 dalis, nesmulkinkite kubeliais. Užpilkite vandeniu tik, kad apsemptų. Virkite ant silpnos kaitros apie 30 min. (arba kol suminkštės, virimo laikas priklauso nuo daržovių, kokias įsigysite). 
  • 2. Baigus virti, atraukite nuo kaitros. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą kokoso aliejaus ir kelias akimirkas apkepkite prieskonius. Tuomet įmaišykite šaukštą pomidorų tyrės ir dar kelias akimirkas kaitinkite keptuvėje. Apkeptą pomidorų tyrę su prieskoniais įdėkite į sriubą, taip pat sukrėskite pusė kiekio lęšių, šaukštą alyvuogių aliejaus, paskaninkite jūros druska. 
  • 3. Viską sutrinkite trintuvu. 
  • 4. Patiekite sumaišius su likusiais lęšiais bei šviežiais petražolių lapeliais ir čili griežinėliais.