Indrė KazėnaitėComment

Bulvė ar kauliukas

Indrė KazėnaitėComment
Bulvė ar kauliukas

Ingredientai

  • Sriubai naudojau 1l naminių pomidorų sulčių su minkštimu. Atėjus sezonui, drasiai naudokime šviežius ponus pomidorus.
  • Didesnis avokadas
  • Pora saujelių garstyčių daigų
  • Keletas kalamata juodųjų alyvuogių
  • 100g (nebrinkintų) avinžirnių
  • Skiltelė česnako
  • Mažų sviežių bulvyčių
  • Saldžioji paprika
  • Žiupsnelis moliūgo sėklų
  • Kokoso aliejaus kepimui
  • Himalajų druskos, juodųjų pipirų, ciberžolės ir rūkytos paprikos miltelių
  • Citrininio baziliko lapelių

Gaminimas

  • Avinžirnius geriausia pernakt išmirkyti ir užvirti. Užvirus nukelti puodą nuo ugnies, nukošti, pabarstyti druska, ciberžole, rūkyta paprika ir tarkuotu česnaku. Gerai išmaišyti ir pašovus į orkaitę (220 laipnsnių) apskrudinti. Kepinti apie 10-15min.
  • Taip pat kokoso aliejuje kepiname kubeliais pjaustytą papriką. Sudedame ir moliūgo sėklas. Paprikai suminkštėjus ir apskrudus, nuimame nuo ugnies ir atvėsiname.
  • Pomidorų sultis arba blendintus šviežius pomidorus gerai atšaldome, pasūdome, papipiriname, pabarstome smulkintu baziliku, sudedame atvėsintas kepintas paprikas, alyvuoges ir leidžiame bent 15min pastovėti.
  • Išverdame bulvytes ir staigiai sumetame į keptuvę su įkaitintu kokoso aliejumi. Apskrudiname luobelę.
  • Pilame sriubą į lėkštę, barstome atvėsintais skrudintais avinžirniais, garstyčių daigais. Valgome užkąsdami avokadu ir bulvytėmis.