Toma DvelyteComment

Velniška lęšių

Toma DvelyteComment
Velniška lęšių

Ingredientai

  • 200 g skaldytų oranžinių (raudonųjų) lęšių
  • 2 morkos
  • 1 bulvė
  • 1 svogūnas
  • 1 česnako skiltelė
  • 2 valg.š. kokoso aliejaus
  • 1 citrina
  • 1 valg.š. čili prieskonių

Gaminimas

  • Įkaitinkite troškintuve vieną valg.š. kokoso aliejaus.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną bei česnaką ir sudėkite į įkaitusį aliejų. Kepkite ant labai silpnos ugnies.
  • Nulupkite bulvę, supjaustykite ją kubeliais. Nuplaukite (jei ekologiškos - lupti nereikia) morkas ir taip pat supjaustykite kūbeliais. Sudėkite daržoves į troškintuvą kartu su svogūnais. Kepkite ant silpnos ugnies porą minučių.
  • Sudėkite nuplautus lęšius į troškintuvą, sumaišykite su daržovėmis ir pakepkite maždaug vieną minutę. 
  • Užpilkite verdančio vandens ant daržovių ir lęšių tiek, kad visiškai (dvigubai) apsemtų juos. 
  • Paskaninkite druska. Kuomet užvirs, virti ant silpnos ugnies apie 20 minučių. 
  • Išvirus sriubai, pusę sriubos kiekio suplakite su blenderiu iki vientisos masės. Ją sumaišykite su likusia sriuba troškintuve.
  • Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą kokoso aliejaus. Įdėkite vieną v.š. čili prieskonių ir pakepkite kelias sekundes, kol čili išskleis visus savo nuostabiuosius eterinius aliejus ir kvapus. 
  • Sriubą skaninkite šviežiai išspaustomis citrinos sultimis bei čili aliejumi. 
  • Skanaus! Auč!