Toma DvelyteComment

Kokoso pirty

Toma DvelyteComment
Kokoso pirty

Ingredientai

  • 1 nedidelė žiedinio kopūsto galvutė
  • 2 nedidelės bulvės
  • 1 mažas svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1/2 stiklinės kokoso pieno (eko)
  • 1/2 avokado
  • Sauja įvairių grybų
  • Krapų kiek širdis geidžia
  • Žiūpsnelis Himalajų druskos
  • 1 valg.š. kokoso aliejaus

Gaminimas

  • Troškintuve įkaitiname kokoso aliejų, sudedame smulkintus svogūną ir česnaką. Po poros minučių įdedame kūbeliais pjaustytas bulves. Viską maišant dar keletą minučių apkepame daržoves. 
  • Galiausiai sudedame gabalėliais smulkintą žiedinį kopūstą. Ir apkepame viską dar keletą minučių. 
  • Ant daržovių užpilkite 1/2 stiklinės kokoso pieno ir 1/2 stiklinės vandens, paskaninkite žiūpsneliu druskos, užvirkite, uždenkite ir virkite ant silpnos kaitros apie 10-15 minučių. 
  • Kuomet bulvės ir kopūstai bus visiškai minkšti, sutrinkite viską trintuvu ir taip turėsite puikią kreminę sriubą. 
  • Grybus apskrudinkite keptuvėje. Galiausiai įpilkite 2 valg.š. Tamari (sojos padažas be glitimo), išmaišykite ir kepkite dar porą minučių. 
  • Sriubą gardinkite avokado griežinėliais, grybukais ir krapais. Skanaus.