Toma DvelyteComment

Kokosinė kari

Toma DvelyteComment
Kokosinė kari

Ingredientai

  • šaukštas susmulkintos kaledros
  • 1 arb.š. čili prieskonių
  • 1 arb.š. curry prieskonių
  • 200 ml kokoso pieno
  • 200 ml kokoso vandens (arba paprasto vandens)
  • 2 šakelės saliero 
  • Pusę raudonos paprikos
  • 1 didelis portobello grybas
  • 1 v.š. laimo sulčių
  • 1 mažas svogūnas
  • 1 v.š. kokoso aliejaus
  • Himalayan druskos paskaninimui

Gaminimas

  • Blenderyje išplakite kokoso pieną, kokoso vandenį, laimo sultis, prieskonius, druską ir kalendrą. 
  • Wok keptuvėje įkaitinkite kokoso aliejų. Apkepkite trumpai supjaustytą lazdelėmis papriką, portobello grybą, svogūną. 
  • Tuomet užpilkite paruoštu kokoso pieno kokteiliu, užvirkite ir patraukite nuo ugnies.
  • Papuoškite sriubą sezamo sėklomis.
  • Jei norite šios sriubos šaltos, daržovių apkepti nereiks, jas tik supjaustykite ir užpilkite kokoso kokteilių. Tokia bus raw (žaliavalgių) sriuba.