Toma DvelyteComment

Imbierinė morkų

Toma DvelyteComment
Imbierinė morkų

Ingredientai

  • 4 morkos
  • 100 ml verdančio vandens
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 3-4 cm imbiero šaknies
  • 100 ml kokoso pieno
  • 50 g anakardžių riešutų
  • 1 arb.š. kario prieskonių
  • Žiūpsnelis Himalajų druskos
  • 1 valg.š. kokoso aliejaus

Gaminimas

  • Troškintuve užverdame vandenį ir kokoso pieną. Į jį sudedame griežinėliais pjaustytas morkas, uždengiame ir verdame ant silpnos kaitros apie 10 min (kol morkos suminkštės).
  • Tuo metu keptuvėje įkaitiname kokoso aliejų, sudedame smulkintą svogūną , imbierą bei česnaką. Po poros minučių suberkite kario prieskonius ir anakardžių riešutus (būtų nuostabu, jei riešutai prieš tai jau būtų išmirkyti bent porą valandų ir nusausinti). 
  • Apkepame viską dar keletą minučių. 
  • Plakiklyje išmaišome išvirusias morkas, pieną, kuriose jos virė bei apkepintus svogūnus, prieskonius ir riešutus. Jei plakiklis galingas, užteks tik minutėlės ir sriuba jau bus paruošta. Nepamirškite prieš plakant plakiklio dangtį uždengti rankšluosčiu, kad apsaugotumėte rankas nuo karščio.