Toma DvelyteComment

Aš ne lieva, aš cukinija.

Toma DvelyteComment
Aš ne lieva, aš cukinija.

Ingredientai

  • 1 liekna :) cukinija 
  • 1 mažas svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 arb.š. kalendros prieskonių
  • 2 valg.š. kokoso aliejaus
  • 1 saldi bulvė
  • Žiūpsnelis Himalajų druskos
  • Svogūnų laiškų kiek širdis geidžia
  • 2 cm imbiero šaknies

Gaminimas

  • Įkaitinkite orkaitę iki 220 C laipsnių temperatūros ir užstatykite grilio funkciją.
  • Nulupkite saldžiąją bulvę ir susmulkinkite ją mažais gabalėliais. "Išmasažuokite" juos vienu šaukštu kokoso aliejaus ir žiūpsneliu Himalajų druskos. Paklokite ant kepimo skardos nebalintą kepimo popieriaus lapą ir sudėkite bulvės gabaliukus. Pašaukite į įkaitusią orkaitę ir kepkite kol apskrus apie 10-15 minučių.
  • Troškintuve įkaitinkite kokoso aliejų, sudėkite plonais griežinėliais supjaustytą svogūną ir česnaką. 
  • Kuomet jie įgaus gražią auksinę spalvą įberkite susmulkintą imbiero šaknį ir kalendros prieskonius. Maišydami dar šiek tiek viską apkepkite. 
  • Tuomet sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą cukiniją (tai galite padaryti daržovių skutuko pagalba, taip jie bus itin ploni ir dailūs). Viską apkepkite dar porą minučių.
  • Užpilkite 200 ml verdančio vandens, paskaninkite žiūpsneliu Himalajų druskos, užvirkite, uždenkite ir patraukite nuo kaitros. 
  • Sriubą gardinkite saldžios bulvės traškiais ir svogūnų laiškais. Čili pipiriukai tiks mėgstantiems aštriau. Skanaus.