Toma DvelyteComment

Taf

Toma DvelyteComment
Taf

Ingredientai

  • 1 raudona paprika
  • 350 g silken tofu (visa pakuotė)
  • Vienas tetrapakas smulkintų pomidorų savo sultyse (be priedų, pvz.čiobrelių)
  • Vienas svogūnas
  • Du cm trintos imbiero šaknies (tiesiog nulupkite, sutrinkite ir tuomet peiliu susmulkinkite)
  • Pluoštas kalendros
  • Šaukštas medaus
  • Prieskoniai: po žiūpsnelį garstyčių sėklų, kumino, kalendros, ciberžolės, čili

Gaminimas

  • 1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite šaukštą kokoso aliejaus. Sudėkite garstyčių sėklas, kuminą ir čili. Apkepkite kol garstyčių sėklos pradės sproginėti. 
  • 2. Įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite dar dvi minutes. Įdėkite šaukštą medaus.
  • 3. Tuomet sudėkite smulkintus pomidorus ir troškinkite apie penkias minutes. Maišykite. Įpilkite šiek tiek vandens, kai pomidorų sultys sutirštėja.
  • 4. Sudėkite likusius prieskonius ir smulkintą raudoną papriką bei saują kalendros lapelių. Maišydami troškinkite dar penkias minutes.
  • 5. Tuomet įdėkite silken tofu ( sutrintą iki vientisos masės) ir maišant troškinkite dar penkias minutes, skaninkite jūros druska. 
  • 6. Patiekite su virtomis soromis ir kalendros lapeliais.

4 porcijos