Toma DvelyteComment

Mėlynbarzdžio paslaptis

Toma DvelyteComment
Mėlynbarzdžio paslaptis

Ingredientai

  • 100 g nevirtų žalių lęšių
  • 200 g smulkintų graikinių riešutų
  • 2 valg.š. nerafinuoto kokoso aliejaus
  • 400 g smulkintų grybų
  • 100 g avižinių dribsnių
  • 1 arb.š. psyllium maistinių skaidulų
  • 1 arb.š. aviečių acto
  • Keletas šakelių čiobrelio ir raudonėlio (smulkintų)
  • 3 didelės skiltelės smulkinto česnako
  • 2 saujos smulkinto lapinio kopūsto
  • 70 g smulkintų džiovintų spanguolių
  • Himalajų druska ir pipirai
  • 400 g šaldytų spanguolių
  • 1 kriaušė
  • 2 valg.š. klevų sirupo

Gaminimas

  • Lęšius nuplaukite ir užpilkite 250 ml vandens, užvirkite ir virkite ant silpnos kaitros apie 15 min. (tol, kol sugers visą vandenį). Išvirus leiskite šiek tiek pravėsti. Sutrinkite maisto smulkintuve iki vientisos masės. 
  • Įkaitintoje orkaitėje (220 C) apkepkite smulkintus graikinius riešutus apie 9-12 min. 
  • Gilioje keptuvėje įkaitintame kokoso aliejuje kepame grybus su česnaku, kol grybai lengvai apskrus ir išgaruos visas vanduo. 
  • Sudedame smulkintus lapinius kopūstus, kepintus riešutus, smulkintas spanguoles, šviežias žoleles ir šlakelį aviečių acto. Viską maišant apkepame ingredientus tol, kol suminkštėja lapinis kopūstas. Paskaniname druska ir pipirais. 
  • Pravėsusias apkeptas daržoves sumaišome su trintais lęšiais, avižų dribsniais ir žiūpsneliu psylium maistinių skaidulų. 
  • Formuojame norimo dydžio rutuliukus. 
  • Kepimo skardoje paklojame kepimo popierių (nebalintą) ir kepame rutuliukus orkaitėje (220C) apie 15-20 min, kol apskrus. 
  • Spanguolių padažas: į katilėlį sudedame spanguoles, smulkiais kubeliais pjaustytą kriaušę ir klevų sirupą. Užvirus sumaišome, sumažiname kaitrą, paskaniname druska, ir maišant verdame dar apie 10-20 min.

25 rutuliukai