Indrė KazėnaitėComment

King Šepard II

Indrė KazėnaitėComment
King Šepard II

Ingredientai

  • 250 g lęšių
  • 3-4 saldžiosios bulvės
  • Raudonasis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • Didelė morka
  • 0,5 stiklinės šparaginių pupelių
  • 0,5 saldžiosios paprikos
  • 1 čili pipiriukas
  • 2 saliero stiebai
  • 2 valg. šaukštai Tamari sojų padažo
  • 0,5 stiklinės pomidorų pastos
  • Himalajų druskos
  • Pipirų
  • Baziliko
  • Šviežio čiobrelio
  • Žalumos (naudojau jaunus garšvos lapelius, bet puikiai tiks ir špinatai)
  • Nerafinuoto kokosų aliejaus
  • Šlakelio augalinio pieno (naudojau avižinį)

Gaminimas

  • Apie 6-8 val išmirkytus lęšius užverdame su druska, sudedame šparagus ir uždengę puodą paliekame brinkti.
  • Gilesnėje keptuvėje ištirpiname kokosų aliejų ir lengvai pakepiname kubeliais pjaustytą svogūną,salierą, čili, papriką,morką ir česnaką. Daržovėms suminkštėjus, sudedame šviežius čiobrelius, garšvos arba špinatų lapelius bei pagardiname keliais šaukštais sojų padažo.
  • Išverdame saldžiąsias bulves ir įpylę šlakelį augalinio pieno sugrudame košę.
  • Šiek tiek pravėsusius lęšius sumaišome su pomidorų pasta.
  • Imame kepimo indą ir sluoksniais dedame lęšius, kepintas daržoves,lęšius. Viršutinis sluoksnis- saldžiųjų bulvių piure.
  • Kepame orkaitėje apie 20-30min, kol viršus švelniai apskrus.Prieš dedant į lėkštes šiek tiek palaukite,kol pravės.Jei žinome sugebėsite išlaukti.