Indrė KazėnaitėComment

Imbieriniai topinambų kepsneliai

Indrė KazėnaitėComment
Imbieriniai topinambų kepsneliai

Ingredientai

  • Apie 400 g topinambų
  • 150 - 200 g avinžirnių miltų
  • 2 skiltelės česnako
  • 1,5 cm šviežio imbiero šaknies
  • 0,5 arb. šaukštelio kumino
  • 0,5 arb. šaukštelio ciberžolės
  • 0,5 arb. šaukštelio kalendros
  • Himalajų druskos
  • Juodųjų pipirų
  • 1 valg. šaukštas tahini pastos
  • 0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimas

  • 1. Nuplaukite, kantriai nulupkite ir sutarkuokite topinambus.
  • 2. Įtarkuokite česnaką ir imbiero šaknį. Pastarosios stenkitės nepadauginti, kad neužgožtų patiekalo skonio. 
  • 3. Sudėkite visus išvardintus prieskonius, tahini pastą ir avinžirnių miltus. Gerai išmaišykite. Masė turi būti vientisa ir kibi.
  • 4. Formuokite nedidelius kepsnelius ir kepkite pagal pageidavimą - keptuvėje, arba, jei norite pyragėlius primenančio varianto - orkaitėje.
  • 5. Kepsneliai puikiai dera su avokadų- agurkų salotomis, gardintomis krapais ir šlakeliu citrinos sulčių.
  • 6. Vualia.