Toma DvelyteComment

Hulko vakarienė

Toma DvelyteComment
Hulko vakarienė

Ingredientai

  • 1 didelė saldi bulvė
  • Sauja vyšninių pomidorų
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1/2 arb.š.: ciberžolės, kario, kumino, kalendros prieskonių miltelių
  • 2 valg.š. smulkintų džiovintų pomidorų
  • 2 saujos juostelėmis supjaustytų lapinio kopūsto lapų
  • 1 valg.š. nerafinuoto kokoso aliejaus
  • 200 ml kokoso pieno
  • 2 valg. moliūgų sėklų
  • 2 cm imbiero šaknies

Gaminimas

  • 1. Nulupame saldžią bulvę ir supjaustome ją mažais kūbeliais. 
  • 2. Troškintuve įkaitiname kokoso aliejų. Jame apkepame smulkintą svogūną ir česnaką. 
  • 3. Suberiame prieskonius: ciberžolę, kardemoną, kalendrą, kuminą ir apkepame kol pasklis jų nuostabūs aromatai. Nesudeginkit, galite šiek tiek sumažinti kaitrą. 
  • 4. Tuomet sudedame smulkintą imbierą, vyšninius pomidorus, džiovintus pomidorus, lapinio kopūsto juosteles ir saldžiąją bulvę. Viską gerai maišydami, apkepame dar keletą minučių. 
  • 5. Tuomet įpilame kokoso pieną ir 100 ml vandens. Paskaniname Himalajų druska ir užvirus, sumažiname kaitrą ir troškiname apie 15 minučių. 
  • 6. Patiekiame su quinoa, ryžiais, grikiais ar sorų kruopomis, apibarstome moliūgų sėklomis. 
  •