Toma DvelyteComment

FalaHey

Toma DvelyteComment
FalaHey

Ingredientai

  • 400 ml jau brinkintų šaltame vandenyje avinžirnių (nepamirškite, kad apmerkti reikia tik maždaug 200ml avinžirnių)
  • Saujelė šviežių kalendros lapelių
  • Saujelė šviežių petražolių lapelių
  • Česnako skiltelė
  • 1 valg. š. nerafinuoto kokoso aliejaus (šiek tiek pašildyto, kad būtų skystas)
  • Geras žiūpsnis prieskonių: ciberžolės, paprikos, kalendros, kumino ir Himalajų rožinės druskos
  • Šaukštelis psyllium maistinių skaidulų
  • Pusės citrinos sulčių

Gaminimas

  • Maisto smulkintuvėje pirmiausia susmulkiname avinžirnius ir tik tuomet sudėję likusius ingredientus sumaišome viską iki vientisos masės. Psyllium maistines skaidulas įdedame galiausiai.
  • Suformuojame falaheyus, jie turi būti pakankamai dideli, kad išliktų minkštučiai. Galite apšlakstyti ir šiek tiek šaltu vandeniu formuojant suktinukus. Man gavosi 12 falaheyų :)
  • Kepkite 220 C laipsnių orkaitėje, ant nebalinto kepimo popieriaus. Prieš dedant į orkaitę apšlakstykite šiek tiek kokoso aliejaus ant suktinukų. 
  • Kepkite apie 15 min. ir tik paskutinėms minutėms galite užstatyti grilio funkciją, kad falaheyai apskrustų. Bet nepersistenkite, nes jie taps sausi ir sprangūs. 

12 falafelių