Toma DvelyteComment

Džiuga

Toma DvelyteComment
Džiuga

Ingredientai

  • Du burokėliai
  • Keturi šalotiniai svogūnai
  • Viena saliero šaknis
  • 100 ml kokoso pieno
  • Trys česnako skiltelės
  • Du šaukštai medaus
  • Du šaukštai balzamiko acto
  • Rozmarino lapeliai
  • Jūros druska ir juodieji pipirai
  • Saulėgrąžų daigai
  • Du šaukštai linų sėmenų aliejaus

Gaminimas

  • Burokėlius (eko) nuplaukite ir padalinus į keturias dalis kepkite orkaitėje, apie 20 min, 200 C. Baigus kepti užpilkite padažu (medus, aliejus ir balzamiko actas).
  • Apkepkite wok keptuvėje šalotinius svogūnus. Išimkite iš keptuvės ir ruoškite saliero šaknį: 
  • Įkaitintame kokoso aliejuje apkepkite smulkintą česnaką ir smulkintą saliero šaknį (nuluptą), kol apskrus. Tuomet užpilkite šiek tiek verdančio vandens, uždenkite dangčiu ir palikite troškintis pora minučių. Tuomet išjunkite kaitrą ir palikite uždengus dar penkias minutes. 
  • Suminkštėjusią salierio šaknį suplakite su pašildytu kokoso pienu, skaninkite druska ir pipirais. 
  • Ant saliero šaknies košės paklokite burokėlius ir šalotinius svogūnus, gardinkite saulėgrąžų daigais bei rozmarinu.

Dvi porcijos