Indrė KazėnaitėComment

Cepai su anakardžių krapų kremu

Indrė KazėnaitėComment
Cepai su anakardžių krapų kremu

Cepelinų receptai labiau idėjiniai. Tikslių proporcijų nepateikiu, kadangi viskas priklauso nuo bulvių. Vienos būna sukaupusios daug skysčio, todėl tokių reikia daugiau, kitų gi – užtenka mažesnio kiekio. Taip pat svarbus faktorius – valgytojų skaičius :)

Su cepelinais paprasta – jei liks įdaro, pažadu, suvalgysit jį kaip užtepėles.
Jei liks bulvių – išvirkite bulvines bandukes, be įdaro :) Visaip skanu.

Taip pat atskirai išskirsiu įdarui ir padažui reikalingus ingridientus:

ĮDARAS:

• Anakardžių riešutų, mirkytų kelias valandas
• Šviežių krapų
• Nedidelio baltojo svogūno
• Žiupsnelio druskos ir baltųjų pipirų

PADAŽAS:

• Ryšelis šviežių petražolių
• Ryšelis svogūnų laiškų
• Sauja šviežių špinatų
• Keli rūgštesni kiviai
• Himalajų druskos
• Kokoso aliejaus


Ingredientai

  • Anakardžių riešutų, mirkytų kelias valandas
  • Šviežių krapų
  • Nedidelio baltojo svogūno
  • Žiupsnelio druskos ir baltųjų pipirų
  • Ryšelis šviežių petražolių
  • Ryšelis svogūnų laiškų
  • Sauja šviežių špinatų
  • Keli rūgštesni kiviai
  • Himalajų druskos 
  • Kokoso aliejaus
  • Bulvių

Gaminimas

  • Įdaro ingredientus sublendiname.
  • Padažo ingredientus - smulkiai supjaustome ir šiek tiek pakepiname kokoso aliejuje tol, kol žalumynai ima minkštėti. Neperkepkit!
  • Sutarkuojame bulves.
  • Nusunkiame jas per merlinį audinį, o tarkius dedame i atskirą indą.
  • Nukošto bulvių skysčio dugne bus sukritęs krakmolas - visas bulvelės per gyvenimą sukauptas turtas. Skystį nupilkite, o krakmolą sukrėskite į tarkius. Sukrėskite VISĄ.
  • Gerai išmaišykite tarkius su krakmolu. Įberkite druskos. Galite įtarkuoti svogūną.