Toma DvelyteComment

Bello Porto

Toma DvelyteComment
Bello Porto

Ingredientai

  • 500 g topinambų
  • 2 portobello grybai
  • 2 dideli pomidorai
  • 1 svogūnas
  • 1 česnako skiltelė
  • Viena kekė vyšninių pomidorų
  • Saujelė raudonėlio
  • 3 valg.š. kokoso aliejaus
  • Prieskonių mišinys iš džiovintų: kalendros, paprikos, čili, cinamono, kmynų. 

Gaminimas

  • Topinambus nulupame, supjaustome kubeliais ir verdame užpylus tiek vandens, kad tik šiek tiek apsemtų. 
  • Užstatome orkaitę ant grilio funkcijos ir įkaitiname iki 220-250C laipsnių. 
  • Portobello grybus atsargiai nuplauname. Apverčiame koteliu į viršų. Ant jų padaliname po pusę arb.š. kokoso aliejaus ir skaniname druska ir prieskonių mišiniu. Kepame ant grotelių apie 5 minutes. 
  • Tuo tarpu sutriname topinambus trintuve kartu su likusiu vandeniu ir 1 valg.š. kokoso aliejaus. Paskaniname Himalajų druska
  • Kuomet grybai šiek tiek apskrunda, išjungiame orkaitę, bet grybus vis dar paliekame joje. 
  • Pasiruošiame pomidorų padažą. Kokoso aliejuje apkepame smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. 
  • Sutarkuojame didžiuosius pomidorus ir sudedame į keptuvę kartu su svogūnais. 
  • Šį padažą verdame ant silpnos kaitros, maišant medine mentele. Keletą minučių.
  • Susmulkiname raudonėlį ir sudedame kartu su vyšniniais pomidorais į padažą. 
  • Paskaniname druska ir verdama tol, kol vyšniniai pomidorai šiek tiek subliukš.
  • Lėkštėje sluoksniuojame ingredientus: pirmiausia topinambų tyrelė, tuomet Portobello grybas, o ant jo pomidorų padažas. Skanaus.