Toma DvelyteComment

Bananiniai ledai

Toma DvelyteComment
Bananiniai ledai

Ingredientai

  • 500 ml kokoso pieno (neskiesto)
  • 3 bananai
  • 200 g anakardžių riešutų
  • 1 citrina
  • Grūdeliai iš vanilės lazdelės
  • Juodasis šokoladas (pagamintas tik iš kakavos produktų)
  • 4 valg. š. klevo sirupo
  • 1 valg.š. nerafinuoto kokoso aliejaus

Gaminimas

  • Į blenderį sudėkite ingredientus: kokoso pieną, 4 valg.š. klevo sirupo, vanilės grūdelius (1/4 arb.š.), bananus ir 100 g anakardžių riešutų, 1 valg. š. kokoso aliejaus, 1 citrinos sultis. Viską gerai išplakite. 
  • Sausoje keptuvėje apskrudinkite likusius anakardžių riešutus. Juodąjį šokoladą susmulkinkite į smulkius gabaliukus. 
  • Jei šaldysite šaldymo kameroje, supilkite išplaktus ledus į formą, užbarstykite šokoladu ir riešutais. Šaldymo kameroje sustingsta maždaug per porą valandų. Ištraukus ledus iš šaldymo kameros, skanaukite ir vaišinkite draugus. Jei stebuklingu būdu jų vis dar liks, į šaldymo kamerą jų nebedėkite. Palikite šaldytuve. 
  • Jei šaldysite su ledų gaminimo aparatu, riešutus ir šokoladą suberkite tik juos patiekiant. Ledų šaldymo aparatas ledus sušaldo per 15 minučių.