Indrė KazėnaitėComment

Okaros sūreliai

Indrė KazėnaitėComment
Okaros sūreliai

Ingredientai

  • Okaros, likusios iš 200g sojos pupelių (gaminant tofu)
  • 2 šaukštų kokosų žiedų cukraus
  • 2 šaukštų aguonų
  • 100 g brinkintų anakardžių
  • Šaukšto kokosų aliejaus
  • 2 šaukštų (arba pagal skonį) citrinos sulčių
  • Plytelės labai juodo natūralaus šokolado (taip pat galime naudoti raw kakavos miltelius ir tirpinti juos su kokoso svistu beigi aliejumi)

Gaminimas

  • Pamenate, sakiau neišmesti okaros, kurią gavome gamindami tofu. Ją darkart gerai nusunkiame.
  • Šią šilkinę maistingą masę maišome su 100g brinkintų ir blendintų anakardžių, 2 šaukštais aguonų ir 2 šaukštais kokosų žiedų cukraus, šaukštu kokosų aliejaus ir citrinos sultimis. Gerai išmaišome ir formuojame sūrelius.
  • Ant lėtos ugnies ištirpiname juodąjį šokoladą ir apliejame juo sūrelius. Dedame į šaldytuvą. Į kamerą dėti nebūtina.