Indrė KazėnaitėComment

Burokdžempate

Indrė KazėnaitėComment
Burokdžempate

Ingredientai

  • 6 vidutinio dydžio burokai
  • 3 roputės raudonojo svogūno
  • 4-5 skiltelės česnako
  • Valgomasis šaukštas medaus
  • 1,5 šaukšto natūralaus obuolių acto
  • 1 apelsinas
  • 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės
  • 1 šaukštelis čili dribsnių
  • Himalajų druskos
  • Juodųjų pipirų
  • Kokoso aliejaus

Gaminimas

  • 1. Burokus supjaustome nedideliais kubeliais, ištriname kokosu aliejumi, dedame ant skardelės ir kepame orkaitėje tol, kol suminkštėja. Kartu kepiau ir česnako skilteles.
  • 2. Keptuvėje karamelizuojame svogūnus - kepiname kokosų aliejuje, padruskiname, papipiriname, sudedame čili, o svogūnams suminkštėjus sudedame medų ir apelsino minkštimą, atskirtą nuo odelių. Maišome, kol medus ištirpsta, svogūnai, susimaišę su apelsinu sukrenta į minkštą karamelinę masę.
  • 3. Blendimane svogūnus su iš orkaitės ištrauktais burokėliais, barstome ciberžolę ir pilame obuolių actą.
  • 4. Galima naudoti kaip užtepą ant įvairių duonelių, ar su šviežiomis daržovių lazdelėmis.
  • 5. Skanaus!