Alive Vilnius, augalinio maisto restoranas

Alive Vilnius, augalinio maisto restoranas

Vasario 1-ąją susirinkome paragauti naujojo, Alive restorano, pavasario meniu. Ventė Viteikaitė, vegfest.lt įkūrėja, nudžiugino mane pranešdama ir pakviesdama į šį smagų susitikimą:

Alive yra Vilniuje, Gedimino prospekte įsikūręs vienintelis Lietuvoje aukštos klasės restoranas, kurio patiekaluose nenaudojami jokie gyvūninės kilmės ingredientai, produktai atrenkami itin kruopščiai, o maistą gamina vietoje be jokių ruošinių.

Tik susirinkus, pasikeitus keliais žodžiais ir atsigėrus gaivaus vandens su citrina, meniu mums pristatė ir pakvietė ragauti, Alive virtuvės šefas Paulius Janušas.

Pradžia buvo spalvinga ir gaivi. Burokėlių užkandis su wasabi ledais ir pistacijomis.

fullsizeoutput_31e7.jpeg

Wasabi ledai? Wow! Man, aštrių skonių mėgėjai, šis derinys patiko taip, kad būčiau norėjusi dar aštriau. Šis patiekalas, savo ingredientų dėka, puikiai prisideda prie sveikatos puoselėjimo: stiprina kraują, gerina virškinimą, slopina organizmo uždegiminius procesus ir "pakrauna" augaliniais baltymais.

fullsizeoutput_31e5.jpeg

Grybų sodas. Tai pavasariškos daržovės su lengvai pakeptais grybais ir pastarnokais.

Su grybais puoselėju ypač artimą draugystę, todėl "pasivaikščioti" šiame sode buvo labai gardu ir artima mano kasdienybei.

fullsizeoutput_31e3.jpeg

Artišokų pyragas. Tai tešloje pateikti artišokai, porai ir baltojo vyno redukcija, papuošti degintų porų pelenais.

Kadangi nelabai draugauju su miltiniais patiekalais, pyrago tik paragavau, bet artišokai..mm..jiems visada - taip ir 10 balų.

fullsizeoutput_31e2.jpeg

Kepto tofu sriuba - šviežios, kiek apvirtos daržovės, keptas tofu ir kreivabūdės.

O vaikyti, pasiruošk, nes aštru. O aštru, man patinka. O dar kreivabūdės... Dar vienas į mano favoritų sąrašą.

O vat šito, labai laukiau. Apie meilę Trumams jau pasakojau per šv. Kalėdas savaite anksčiau. Tai tik įsivaizduok mano pojūčius, kuomet sužinau, kad meniu bus, taip! Rissoto su trumais.

fullsizeoutput_31e6.jpeg

Su Monika, plant-based chef, šefui Pauliui prasitarėme, kad į patiekalą pakvietus vegan parmezano ar maistinių (neaktyvių) mielių, rissoto būtų dangiškas.

fullsizeoutput_31e8.jpeg

Seitano kepsnys kataifi tešloje. Tai keptas seitanas, įsuktas į kataifi tešlą, patiekiamas su raudonojo vyno ir daržovių sultinio padažu, keptais šparagais ir kepintų bulvių piurė.

Kaip ir minėjau, nelabai draugauju su miltais ir glitimu, tai kepsnio paragavau tik kąsnelį. Labai buvau pasiilgusi ir beprotiškai laukianti smidrų sezono, tai šitie gražuoliai tirpo burnoje. Kepsnių mėgėjų, Seitano kepsnys nenuvils.

fullsizeoutput_31e4.jpeg

Desertas. Rome marinuotas bananas karamelės stikle.

Pamiršau bananą ir krikštolinę karamelę, kai mane pasiekė mango ledai..O Dangau! Tobuli.

Tobuli.

Mano favoritai, dėl kurių dar tikrai apsilankysiu Alive: Grybų sodas ir Rissoto su trumais.

Šiam kartui tiek, medučiai. Skanios Jums dienos!

Namaste.

P.S. patiektos patiekalų porcijos tik ragavimui.