nomnom.lt
nomnom.lt
IMG_5350.jpeg
 

Toma Dvelytė, M.Phil., nomnom.lt autorė

Aš Toma. 2008 metais, baigusi dietetikos studijas išvykau į Norvegiją. Ten viskas prasidėjo darbu nešiojant vaisių ir daržovių dėžes maisto prekių parduotuvėje. Vėliau dirbau su privačiais klientais bei kursų vadove svorio metimo centre Easy Life. Dar vėliau – buvau patarėja mitybos klausimais Norvegijos Maisto Saugos Departamente. Taip pat gaminau maistą ir pristatydavau jį savo klientams.

Į mano profesinį bagažą susikrovė visko po daug ir po truputį, ir labai įdomiai. Sveikatos mokslų magistrantūros studijos Oslo Universitete supažindino mane su sveikatos tyrimais, sveikatos psichologija, lyčių vaidmenimis visuomenės sveikatos fenomenuose, kaip galia bei žinios yra naudojamos gydymo bei sveikatos puoselėjimo sektoriuose.

Draugai, šeima, darbas, net greta namų esanti maisto prekių parduotuvė. Viskas yra iš detalių sudaryta visuma, kurią vadiname gyvenimu. Todėl norint būti sveikiems, neužteks tik išgerti vitamino C ar apibėgti du ratus aplink parką, prireiks sutvarkyti ir gyvenimo sandarą. Ar bent, pasistengti tai padaryti.

Taip gimė nomnom’as. Čia ne tik nom nom patiekalai, kurie skatina į savo mitybą įtraukti kuo daugiau daržovių, vaisių, sėklų, riešutų, bet ir visos kitos detalės, kurios man atrodo svarbios mūsų gyvenimo sandaroje.

Tikiuosi Jums čia gera. Būkite sveiki.

 

6-671x1024.png

Indrė Kazėnaitė, valgiaraščio kompozitorė, maisto stilistė

Aš Indrė. Intuityvi valgytoja, estetė ir maisto kompozitorė.
Mano gyvenime labai daug spalvų. Smegenys kiekvienam daiktui, žodžiui ar raidei yra priskyrusios spalvą. Žodis „spalva“, beje, yra geltonas. Bet dabar ne apie tai.

Pabudusi ryte pirmiausiai galvoju, kokios spalvos maisto norėsiu. Žalia, raudona, violetinė. Kartais balta ar juoda. Visa tai man diktuoja organizmas, tikriausiai į lentynas dėliodamas maistines medžiagas ir isteriškai klykdamas, jei kuri nors lentyna atrodo apytuštė. Taip ir gyvenam, įsiklausydami vienas į kitą.

Gamindama maistą visada pirmiausiai atiduodu duoklę spalvoms ir jų deriniams, nes būtent čia prasideda patiekalo sėkmė. Kitas, lėkštės turiniui nenusileidžiantis komponentas – estetika. Valgymas man yra ritualas, mažytė šventė, kuriai visada turiu skirti maksimaliai dėmesio ir laiko. Taip, kaip ir drabužius, pagal nuotaiką aš renkuosi indus. Būna, lėkštė gal ir graži, bet joje maistas tiesiog liūdi. Tenka ieškoti kito indo arba valgyti tiesiai iš puodo. Įvairiai pasitaiko.

Jei nutarsite komponuoti savo meniu kartu su manimi, susisiekti e-paštu indre.kazenaite@gmail.com.

Linkėjimai!