Toma DvelyteComment

Ramus bakas

Toma DvelyteComment
Ramus bakas
 

Ingredientai:

Baklažanas

Kekė pomidorų

50 g saulėgrąžų sėklų

50 g sezamo sėklų

Viena česnako skiltelė

Geras šaukštas citrinos sulčių

Jūros druska

Pipirai

Čiobreliai

Gaminimas:

Baklažaną supjaustome griežinėliais.

Arba griežinėlius griliname arba suklojame juos ant kepimo skardos, ją apšlakščius kokoso aliejumi. Skaniname druska ir pipirais. Kepame apie 20 min. 200 C orkaitėje.

Atskirai griliname pomidorus su šakele arba atskirame kepimo inde kepame orkaitėje. Neskaninti druska. Jau ir taip viskas pasileis. Skaninti tik jau iškepusius.

Kol kepa, pasiruošiame “varškę”.

Maisto smulkintuvu sutriname nuplautas saulėgrąžų sėklas, sezamo sėklas, česnaką. Skaniname citrinos sultimis, druska, pipirais ir įpilame šiek tiek šalto vandens, kad masė būtų vientisesnė ir gaivesnė. Nesuplakit į kokteilį, nors galima bandyti ir taip.

Patiekiame keptus baklažano griežinėlius, pomidorus ir “varškę” kartu su čiobreliais.