Toma DvelyteComment

Zatarofijors

Toma DvelyteComment
Zatarofijors

Ingredients

  • Sauja šaldytų žiedinio kopūsto žiedelių
  • Šaukštas zataro prieskonių
  • Kokoso aliejus kepimui
  • Du šaukštai kokoso pieno
  • Keturios datulės
  • Pusė saujos migdolų
  • Mėtos lapeliai

Gaminimas

  • Jei žiema, renkuosi šaldytus žiedinius kopūstus, kaip ir kitas daržoves, kurios skaniausios vasarą, žiemą renkuosi jas šaldytas, nes pasiilgstu tikrojo jų kvapo ir skonio. Jei dabar kai skaitai - vasara, žinoma rinkis šviežią žiedinį kopūstą.
  • Šaldyto žiedinio kopūsto žiedelius užpilk verdančiu vandeniu, tik, kad apsemptų ir virk vos kelias akimirkas. 
  • Keptuvėje įkaitink kokoso aliejų ir kelias akimirkas apkepink zataro prieskonius. Tuomet sudėk nusausintus žiedinio kopūsto žiedelius. 
  • Maišant kepk apie dvi minutes, kol apskrus. Tuomet supilk kokoso pieną ir smulkintas datules bei smulkintus migdolus. Sumaišyk ir patrauk nuo kaitros. 
  • Patiek su mėtos lapeliais. Skanaus.

1 porcija