Indrė KazėnaitėComment

Pavasario akutė

Indrė KazėnaitėComment
Pavasario akutė

Ingredientai

  • 3 nedideli prinokę avokadai
  • 1/4 nedidelio kvapnaus moliūgo
  • 3 nedideli apelsinai
  • 1 greipfrutas
  • 2 rūgštūs obuoliai
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 valgomieji šaukštai riešutų ir sėklų mišinio. Aš naudojau migdolus, anakardžius ir moliūgo sėklas
  • Kelios saujos Įvairių žalumynų - burokėlių lapų, rukolos, špinatų, kale kopūsto, žirnių ir garstyčių daigų.
  • 2 baby pankoliai arba 1 standartinis
  • 1 vidutinio dydžio agurkas
  • Žaliųjų alyvuogių
  • Kelios krapų šakelės
  • Kokoso aliejaus kepimui
  • Žiupsnelis ciberžolės, himalajų druskos

Gaminimas

  • Įkaitiname orkaitę iki 220C ir apie 15min kepame obuolius.
  • Moliūgą supjaustome kubeliais, pasūdome ir kartu su česnaku pakepiname keptuvėje, kurioje jau taškosi kokoso aliejus. 
  • Atskirai pakepiname plonais šiaudeliais pjaustytus pankolius. Pasūdome.
  • Maisto smulkintuvu susmulkiname ciberžole paskanintus riešutus. Šie turi likti birūs. 
  • Iškepusius obuolius dedame į maisto smulkintuvą kartu su keptu moliūgu ir sutriname iki vientisos masės.
  • Pjauname avokadus skersai. Atsargiai ištraukiame kauliukus ir nulupame žievę. Avokadų puseles įdarome moliūgų kremu. Serviruojame ant salotų.
  • Citrusinius vaisius pjaustome griežinėliais. Maišome su žalumynais, agurkais ir keptais pankoliais.
  • Skaniname alyvuogėmis, krapais ir barstome riešutais.
  • Skanių švenčių.