Toma DvelyteComment

Karijos

Toma DvelyteComment
Karijos

Ingredientai

  • Saujelė karijų riešutų
  • 120 g šparaginių pupelių
  • 100 g šviežių arba šaldytų žirnelių
  • Didelė sauja šviežių petražolių lapelių
  • 1 valg.š. nerafinuoto kokoso aliejaus
  • 1 valg.š. obuolių sidro acto
  • 1 nedidelis svogūnas
  • Žiūpsnelis Himalajų druskos ir pipirų

Gaminimas

  • Keptuvėje įkaitinkite kokoso aliejų. Jame minutėlę apkepinkite griežinėliais supjaustytą svogūną. 
  • Sudėkite šparagines pupeles ir apkepkite viską dar kelias minutes. 
  • Jei naudosite šaldytus žirnelius, tereiks tik užpilti juos verdančiu vandeniu, pavirti vieną minutę, nupilti vandenį ir suberti juos į apkeptas šparagines pupeles. 
  • Užpilkite daržoves obuolių sidro actu, paskaninkite druska ir pipirais. Uždenkite, išjunkite kaitrą ir leiskite ankštinėms daržovėms keletai minučių suminkštėti garuose.
  • Tuo metu susmulkinkite petražoles. 
  • Sumaišykite jas su paruoštomis pupelėmis ir karijų riešutais.