Toma DvelyteComment

Čikičian

Toma DvelyteComment
Čikičian

Ingredientai

  • Vienas mažas kininis kopūstas
  • 4 cm imbiero šaknies
  • Pusė čili pipiro
  • Sauja šaldytų sojos (edamame) pupelių
  • Pora svogūnų laiškų
  • Šaukštas medaus
  • Šaukštas tamari

Gaminimas

  • 1. Šaldytas edamame pupeles trumpai apvirkite. Jos dažniausiai jau būna išvirtos, bent tos, kurias randu čia Vilniuje. Todėl nepervirkite. Po kelių minučių nuskalaukite jas šaltu vandeniu ir išimkite iš ankščių. 
  • 2. Įkaitintame kokoso aliejuje, wok keptuvėje, ant stiprios kaitros apkepkite lazdelėmis supjaustytą imbierą, vėliau smulkintus svogūnų laiškus. Po poros minučių sudėkite ir kininio kopūsto lapus. Kepdami dažnai vartykite (geriausia pakeliant wok keptuvę, kad neištežtų). 
  • 3. Kopūsto lapus ir sojos pupeles sudėkite į lėkštę. Užpilkite padažu (sumaišytu medumi su tamari). Skaninkite čili griežinėliais.