Toma DvelyteComment

Čaga

Toma DvelyteComment
Čaga

Ingredientai

  • 3 nedidelės morkos
  • 1/2 raudono svogūno
  • 100 g virtų žalių lęšių
  • Šaukštas vynuogių acto
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas saulėgrąžų, moliūgų sėklų ir linų sėmenų mišinio
  • Šaukštelis kalendros prieskonių
  • Šaukštelis rūkytos paprikos
  • Švieži kalendros lapeliai

Gaminimas

  • Morkas supjaustykite griežinėlias, svogūną stambiomis valtelėmis. Kepkite kepimo formoje, apšlakščius kokoso aliejumi. 200 C, 15 min. 
  • Paruoškite padažą iš sėklų, vynuogių acto, aliejaus, prieskonių ir žiūpsnelio jūros druskos. 
  • Baigus kepti daržovėms, viskas kartu su lęšiais vupt į lėkštę. Gardiname šviežiais kalendros lapeliais.