Toma DvelyteComment

On de byč

Toma DvelyteComment
On de byč

Ingredientai

  • 2 saujos rukola salotų
  • 1/2 greipfruto
  • 2 valg.š.kanapių sėklų (lukštentų, skaldytų)
  • 1/2 ilgojo agurko arba porą mažų
  • Tamari arba tiesiog Himalajų druskos
  • Svogūnų laiškų kiek širdis geidžia

Instrukcijos

  • Taip, pirmiausia nuplauname rukulą ir sudedame į salotinę.
  • Plonai supjaustome agurką. Šias juosteles išgavau naudodama daržovių skutuką. Skuti, skuti agurką ir vat taip gaunasi. Uždedame agurko garbanas ant salotų. 
  • Tuomet nulupę greipfrutą ir padalinę pusiau, nulupame baltą odelę ir taip pat dedame ant salotų. Jei greipfrutas labai sultingas (o geriau, kad taip ir būtų) visą šį procesą atlikite virš salotinės, taip puikosios greipfruto sultys, kurios išbėga jį ardant nebus išvaistytos, o tik paskanins dar labiau salotas. 
  • Skaniname Himalajų druska arba Tamari (sojos padažu be glitimo). 
  • Supjaustome laaabai smulkiai svogūnų laiškelius ir taip pat sudedame ant salotų. 
  • Vietoj aliejaus naudoju kanapių sėklas, nes su jomis gauname ne tik augalinius riebalus, bet ir augalinius baltymus.