Traškis

Ingredientai

  • 1 morka
  • 2 burokėliai
  • 1 raudonas svogūnas
  • 1 valg.š. sezamo sėklų sviesto Tahini
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 3 valg.š. vandens
  • Sauja įvairių prieskoninių žolelių: kalendros, petražolių, krapų
  • Žiūpsnelis Himalajų druskos ir pipirų

Gaminimas

  • Daržoves nuplauname, nulupame (jei daržovės ekologiškos, nulupti nereikia. Svogūną tai nulupkite aišku :) ). Supjaustome labai plonais griežinėliais (tam galite naudoti daržovių skutuką). 
  • Griežinėlius sudedame ant grotelių, paskaniname druska ir pipirais. Kepame 200 C temperatūros orkaitėje (užstatę grilio funkciją). Kepkite maždaug 10 min. arba iki tol, kol griežinėliai gražiai susiraitys ir apskrus. 
  • Pasiruošiame Tahini padažą (patalą daržovėms). Gerai sumaišome tahini su vandeniu, citrina ir šiek tiek Himalajų druskos. Susmulkiname žoleles ir sumaišome jas su padažu. 
  • Į šį padažą sudedame iškeptas daržoves. Skanaus.