Okra lęšių jūroje

Ingredientai

  • 1 stiklinė raudonųjų lęšių
  • 1 mažas svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • Sauja okrų
  • 1 arb.š.: ciberžolės, kario, kmynų, kalendros prieskonių miltelių
  • 1 valg.š. pomidorų tyrės
  • 200 ml vandens
  • 200 ml kokoso pieno
  • Dvi šakelės svogūnų laiškų
  • 2 pomidorai
  • 1 valg.š. kokoso aliejaus
  • 2 cm imbiero šaknies
  • Šviežios kalendros papuošimui ir sorų kruopų patiekimui

Gaminimas

  • 1. Troškintuve įkaitinkite kokoso aliejų, jame apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, svogūno laiškus ir česnaką. 
  • 2. Sudėkite po arb.š. prieskonių: kari, ciberžolę, kmynus, kalendrą. Kaitinkite tol, kol pasklis puikūs prieskonių aromatai. 
  • 3. Tuomet įdėkite pomidorų tyrės, smulkiai pjaustytos imbiero šaknies (nulupkite žievelę) ir sutarkuotus pomidorus. Gerai maišant apkepkite viską dar keletą minučių. 
  • 4. Tuomet supilkite vandenį, paskaninkite Himalajų druska ir užvirkite. 
  • 5. Nuplaukite lęšius šaltu vandeniu ir supilkite į padažą. Užvirkite dar kartelį. Virkite lęšius apie 20 minučių, visiškai sumažinę kaitrą ir uždengę troškintuvą. 
  • 6. Tuo tarpu nuplaukite gerai okras ir supjaustykite mažais griežinėliais. 
  • 7. Išbrinkus lęšiams, sudėkite okras ir užpilkite kokoso pienu, išmaišykite ir virkite dar apie 10 minučių.
  • 8. Patiekite su virtomis soromis ir šviežia kalendra.