Miso baklažanas

Ingredientai

  • Baklažanas
  • 2 šaukštai šviesios miso pastos
  • 2 šaukštai tamari sojų padažo
  • 1 šaukštas medaus
  • 2 šaukštai sezamų aliejaus
  • 0,5 citrinos sulčių
  • šlakelis ryžių acto
  • 2 šaukštai sezamo sėklų

Gaminimas

  • Sumaišome visus padažinius ingridientus.
  • Perpjauname baklažaną pusiau, vėliau įpjauname skersai ir išilgai (kvadratukais), nepaliesdami žievelės.
  • Ištepame baklažano viršų paruoštu padažu ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame apie 40-45 minutes, jei baklažanas vidutinio dydžio. Jis turi įgauti dailią rusvą spalvą.
  • Garnyrui galima rinktis ryžius ir mėgstamas daržoves. Aš rinkausi garintus bok choy kopūstus, raudonuosius ryžius, keletą vyšninių pomidoriukų ir skrudintą česnaką.
  • Valgykite karštus, apibarstytus skrudintomis sezamo sėklytėmis.