Karamba

Ingredientai

  • 2 gniūžtės geltonųjų šparaginių pupelių
  • 2 saujos rukolos lapelių
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 valg.š. pomidorų tyrės
  • 8 bertoletijų riešutai
  • Himalajų druskos ir čili prieskonių pgl. meilę aštrumui :)
  • 1 valg.š. kokoso aliejaus

Gaminimas

  • Troškintuve įkaitiname kokoso aliejų ir sudedame susmulkintus česnaką ir svogūną. Apkepame porą minučių.
  • Įdedame pomidorų tyrę ir maišant kepame dar kelias minutes (būtent jos apkepimas suteiks patiekalui puikaus skonio)
  • Šparaginių pupelių galiukus nupjauname, bet pačių jų nesupjaustome. Sudedame į apkeptą tyrę. Maišant kelias minutes kepame. 
  • Įpilame šiek tiek vandens, uždengiame ir ant silpnos kaitros troškiname apie 15 minučių (kol pupelės suminkštėja. )
  • Keletą minučių prieš baigiant kepti sudedame smulkintus bertoletijų riešutus, čili prieskonius ir paskaniname Himalajų druska. Uždengiame, patroškiname dar kelias minutes ir Voila!
  • Man jos labai tiko ir patiko kartu su rukolos (gražgarstės) lapeliais, bet puikiai tiks ir su kitomis salotomis. Skanaus.