Ledų tortas

Ingredientai

  • 2 stiklinės anakardžių riešutų
  • 4 valg.š. kokoso aliejaus (eko, nerafinuotas)
  • 6 datulės
  • 2 bananai
  • Grūdeliai iš vanilės lazdelės
  • Kokoso pieno apie 200 ml
  • 200 g šviežių braškių
  • 200 g šaldytų mėlynių
  • Saujelė graikiškų riešutų
  • 1 citrina

Gaminimas

  • Jei jūsų torto forma yra atsidaranti tuomet pradėkite nuo baltojo pagrindo. Jei neatsidaranti ir ją turite apversti - pradėkite nuo uogų pagrindo.
  • Baltasis pagrindas: išplakti blenderyje vienos citrinos sultis, anakardžių riešutus, bananus, kokoso aliejų (2 valg.š.), vanilės grūdelius, datules ir šiek tiek augalino pieno. 
  • Išplaktą kremą supilkite į torto formą ir padėkite į šaldiklį. 
  • Tuomet pasiruošiame uogų sluoksnį. Blenderio plauti nebūtine, puikiai tiks baltojo kremo likučiai. Jame sumaišome uogas, kokoso aliejų, graikiškus riešutus ir šiek tiek augalinio pieno. (tiek, kad masė nesigautų per skysta).
  • Ištraukiame torto formą iš šaldiklio ir užpilame uogų sluoksnio. Ir įdedame vėl į šaldiklį.
  • Tortas visiškai sustingsta per maždaug 2 valandas. Jį ištraukus iš šaldiklio papuoškite jį įvairiomis uogomis. 
  • Jei tortas šaldiklyje stovėjo jau ilgiau nei parą ir norite juo pavaišinti svečius, išsiimkite jį, nors pusvalandžiu anksčiau, kad būtų lengva jo atpjauti ir padalinti. 
  • Tortas šaldiklyje gali kiurksoti iki 4 savaičių, nors nemanau, kad jis ten tiek ilgai užsibus