Kokosiniai ledai

Ingredientai

  • 2 (240g) pakeliai anakardžių riešutų 
  • 200 ml kokoso pieno
  • 1 citrinos sulčių
  • 1/2 arb.š. vanilės grūdelių
  • Juodasis šokoladas (pasirinktinai) pagamintas tik iš kakavos produktų
  • 2 valg.š. klevų sirupo
  • 1 valg. š. kokoso aliejaus

Gaminimas

  • Anakardžių riešutus nuplaukite, brinkinkite šaltame vandenyje apie porą valandų. Perplaukite, gerai nusausinkite ir sudėkite į plakiklį kartu su likusiais ingredientais. 
  • Išplakite iki vientisos masės ir supilkite į ledų formeles.
  • Po poros valandų ledai jau bus sustingę. 
  • Galima ištirpinti ir šiek tiek juodojo šokolado. Užpilti jo ant iškart iš šaldymo kameros ištrauktų ledų. Taip šokoladas iškart sustings.