Toma DvelyteComment

Vasaros puokštės

Toma DvelyteComment
Vasaros puokštės

Ingredientai

  • 8 ryžių lapų (Blue Dragon)
  • 1/2 raudonos ir 1/2 geltonos paprikos
  • 1 morka
  • 8 valg. š. virtos quinoa
  • 1 avokadas
  • Sauja liucernos daigų (tinka ir saulėgrąžų, ridikėlių ir burokėlių)
  • Sauja rukulos lapelių
  • 1/2 ilgojo agurko
  • 3 cm imbiero šaknies
  • Keli lapeliai kalendros
  • Tamari padažas
  • Sweet chili padažas (nebūtinai)

Gaminimas

  • Visas daržoves susipjaustome ypač smulkiomis lazdelėmis. Taip pat ir avokadą bei imbierą. 
  • Maždaug ryžių lapo dydžio lėkštėje (gilesnėje) įpilame tiek (virinto ir šiek tiek atvėsinto) vandens, kad galėtume jame apsemti ryžių lapus.
  • Įmerkiame vieną ryžių lapą į vandenį, ir palaikome jame kelias sekundes kol lapas suminkštės, bet ne per ilgai, kad neiširtų.
  • Tuomet atsargiai dedame ant tiesaus pagrindo.
  • Viduryje ryžių lapo sudedame ingredientus (jei norite galite pagardinti ir Sweet chili padažu). Tamari padažas yra skirtas tik vėlesniam naudojimui. 
  • Tuomet užlenkiame apatinį lapo kraštą link vidurio, tuomet abu šoninius, ir galiausiai susukame į suktinuką. 
  • Perpjauname pusiau ir atverčiame į viršų gražuoles puokštes. Jas skaunaujame kartu su Tamari padažu (į kurį dar galima įmaišyti ir smulkintų česnakų).