Traškis

Ingredientai
- 1 morka
- 2 burokėliai
- 1 raudonas svogūnas
- 1 valg.š. sezamo sėklų sviesto Tahini
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 3 valg.š. vandens
- Sauja įvairių prieskoninių žolelių: kalendros, petražolių, krapų
- Žiūpsnelis Himalajų druskos ir pipirų
Gaminimas
- Daržoves nuplauname, nulupame (jei daržovės ekologiškos, nulupti nereikia. Svogūną tai nulupkite aišku :) ). Supjaustome labai plonais griežinėliais (tam galite naudoti daržovių skutuką).
- Griežinėlius sudedame ant grotelių, paskaniname druska ir pipirais. Kepame 200 C temperatūros orkaitėje (užstatę grilio funkciją). Kepkite maždaug 10 min. arba iki tol, kol griežinėliai gražiai susiraitys ir apskrus.
- Pasiruošiame Tahini padažą (patalą daržovėms). Gerai sumaišome tahini su vandeniu, citrina ir šiek tiek Himalajų druskos. Susmulkiname žoleles ir sumaišome jas su padažu.
- Į šį padažą sudedame iškeptas daržoves. Skanaus.
Toma Dvelyte