Toma DvelyteComment

Sahara

Toma DvelyteComment
Sahara

Ingredientai

  • 200 g virtų avinžirnių
  • 200 g nevirtų avinžirnių (mirkytų šaltame vandenyje per naktį, laikykite šaldytuve)
  • Sauja petražolių lapelių 
  • Viena paprika
  • Pusė saujelės smulkintų svogūnų laiškų
  • Pora česnako skiltelių
  • Po gerą žiūpsnį: ciberžolės, kumino, rūkytos paprikos, juodųjų pipirų, kalendros, jūros druskos, čili, jei norisi aštriau
  • Sauja kukurūzų miltų

Gaminimas

  • Nevirtus avinžirnius susmulkiname smulkintuvu ir atsidedame.
  • Į smulkintuvą sudedame visus ingredientus, be miltų, sutriname iki vientisos masės.
  • Tuomet sudedame smulkintus nevirtus avinžirnius ir dar kartą viską gerai sutriname. 
  • Dubenyje sumaišome masę kartu su miltais. Masė minkšta, bet tvirta ir lengvai formuojasi kepsniukai.
  • Juos sudedame ant kepimo popieriaus, kepimo skardos, apšlakstome kokoso aliejumi ir kepame orkaitėje 180 C, 20 min.