Toma DvelyteComment

Pulkaunykas

Toma DvelyteComment
Pulkaunykas

Ingredientai

  • 2 saujos grybų (aš pasirinkau portobello mažuosius grybus)
  • 200 g virtų raudonųjų pupelių
  • 1/2 didelio svogūno
  • 1 česnako skiltelė
  • 2 valgomi šaukštai moliūgų sėklų
  • Žiūpsnelis baltųjų pipirų, Himalajų druskos, psyllium maistinių skaidulų, chia sėklų

Gaminimas

  • Nerafinuotame kokoso aliejuje apkepkite smulkintą svogūną ir česnaką. Po poros minučių sudėkite ir smulkintus grybus, nesūdykite, kepkite kol grybai lengvai apskrus.
  • Šakute sutrinkite pupeles, sumaišykite su atvėsusiais keptais grybais ir likusiais ingredientais. 
  • Kepsniukams naudojau keksiukų formelių kepimo skardą. Formeles ištepiau kokoso aliejumi ir užpildžiau paruošta grybų mase. 
  • Įkaitintoje orkaitėje (220 C) kepiau apie 15 minučių.
  • Skanaus.