Indrė KazėnaitėComment

Ponas Daikonas

Indrė KazėnaitėComment
Ponas Daikonas

Ingredientai

  • 300 - 400 g baltojo ridiko
  • 1 stiklinė ekologiškų rudųjų ryžių miltų
  • 0,5 šaukštelio baltųjų pipirų
  • Žiubsnelis himalajų druskos
  • 4 nedideli, keletą valandų mirkyti, shiitake grybai
  • 4 saulėje džiovintų pomidorų puselės
  • Valgomasis šaukštas Tahini ir 2 šaukštai Tamari sojų padažo mirkalėliui
  • Pora šaukštų vandens, padažui atskiesti, jei skonio receptoriai reikalauja
  • Šaukštas kokoso aliejaus kepimui

Gaminimas

  • "Burokine" tarka sutarkuojame ridiką, pasūdome, papipiriname ir paminkome, kad išsiskirtų sultys
  • Supilame ryžių miltus, smulkintus shiitake, saulėje džiovintus pomiorus ir gerai išmaišome.
  • Labai gerai, jei turite bambukinį garų puodą, tuomet pyragą formuokite jame ir garuose gaminkite apie 20 min. Jei tokio puodo neturite, galite gaminti metaliniame rėtyje, uždėtame ant įprastinio puodo su vandeniu ir uždengtame dangčiu:) Aš naudojau metalinį rėtį, o pyragėlius formavau metaliniuose kulinariniuose žieduose. 
  • Praėjus maždaug 20min, nuimame pyragą nuo garų ir atvėsiname, kad kiek pastingtų. Supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
  • Įkaitinę kokoso aliejų keptuvėje, neilgai apskrudiname pyrago gabalėlius. 
  • Valgome mirkydami į padažą, pagamintą iš Tahinio ir Tamario. Garnyrui labai tiktų viskas, kas gaivu ir žalia - brokoliai, žaliosios salotos, wakame jūržolė, svogūnų laiškai, švieži agurkai ir pan. Atraskit, kas jums skaniausia. Aš išsikepiau česnaką. Nes man labai gražu :)
  • Skanaus!
  •