Indrė KazėnaitėComment

Krančy sora

Indrė KazėnaitėComment
Krančy sora

Ingredientai

  • 200 g sorų kruopų
  • 2 valg. šaukštai sezamo sėklų
  • 1 arb. šaukštelis rudųjų garstyčių sėklų
  • 0,5 neitin didelio brokolio
  • 0,5 cukinijos
  • 0,5 stiklinės šaldytų šparaginių pupelių
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 cm imbiero šaknies
  • Sauja špinatų ar kitų žalumynų
  • Nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 1 valg. šaukštas kokoso drožlių
  • Himalajų druskos
  • 0,5 šaukštelio ciberžolės
  • 0,5 šaukštelio kari prieskonių
  • Citrininių pipirų

Gaminimas

  • Sausoje keptuvėje paskrudiname 2-3 šaukštus sorų, sezamų, rudųjų garstyčių ir kokoso drožlių. Neperkepame, turi pasklisti gardus visų aromatas. Paskrudinus, atidedame į šoną, lai laukia savo eilės.
  • Kitoje keptuvėje, ištirpinę šaukštą kokoso aliejaus, paskrudiname tarkuotą česnaką ir imbierą, kartu su ciberžole ir kari prieskoniais.
  • Į keptuvę su skrudintu česnaku ir imbieru dedame daržoves - mažais žiedynais padalintą brokolį, kubeliais pjaustytą cukiniją ir šparagines pupeles. Kepame neilgai, apie 5 min, kol daržovės suminkštės ir įgaus auksinę spalvą.
  • Puode užverdame soras, uždengiame dangčiu, pasūdom ir išjungę ugnį paliekam 10min išbrinkti.
  • Galiausiai, išbrinkusias kruopas sudedame į keptuvę su daržovėmis, įdedame špinatus, papipiriname ir gerai išmaišome.
  • Apibarstome skrudintų sorų ir sezamų mix'u.