Toma DvelyteComment

Bubbles

Toma DvelyteComment
Bubbles

Ingredientai

  • 200 g virtų avinžirnių
  • 1 vidutinis burokėlis
  • 2 česnako skiltelės
  • Sauja petražolių lapelių
  • Du svogūnų laiškai, smulkinti
  • Po žiūpsnį: kumino, juodųjų pipirų, jūros druskos, kalendros (aš turiu iš močiutės sodo,smulkintų kalendros sėklų, jos wow), rūkytos paprikos, čili (jeigu nori aštriau)
  • Apie 100g avinžirnių arba kukurūzų miltų

Gaminimas

  • Burokėlį nulupame ir susmulkiname smulkintuve. Atsidedame. Į smulkintuvą sudedame avinžirnius bei likusius ingredientus, be miltų. Sutriname iki vientisos masės.
  • Tuomet į smulkintuvą vėl sudedame smulkintą burokėlį ir dar kartą viską sutriname.
  • Išimame ir dubenyje sumaišome masę kartu su miltais. Masė gaunasi vientisa ir lengvai formuojasi burbuliukai. 
  • Sufomuotus burbuliukus sudedame ant kepimo popieriaus, apšlakstome kokoso arba saulėgrąžų aliejumi ir kepame orkaitėje. (180 C, 20 min.). Neperkepk, nes ingredientai jau paruošti valgymui, lai bubbles tik lengvai apskrunda.