Indrė KazėnaitėComment

Čiki krekeriai

Indrė KazėnaitėComment
Čiki krekeriai

Ingredientai

  • 250g avinžirnių miltų
  • apie 60g kokosų aliejaus (daugmaž 4 valgomieji šaukštai)
  • šiek tiek vandens (6-10 valgomųjų šaukštų)
  • Prieskonių pagal skonį - druska, ciberžolė, česnakų milteliai, pipirai (galima daryti aštrius su čili)

Gaminimas

  • Visus ingredientus maišome ir minkome minkome iki vientisos tešlos. Jei labai sunkiai minkosi, pilame po truputį vandenį. Tešlą turime išminkyti labai gerai.
  • Patieskite ant stalo gabalėlį kepimo popieriaus, dėkite tešlos riedulėlį, klokite ant jo kitą kepimo popieriaus gabalėlį ir kočiokite. Kuo ploniau, tuo geriau.
  • Šaltu vandeniu perliekite peilį ir supjaustykite ant skardos padėtą tešlą kvdratukais.
  • Kepkite apie 10 min 175C orkaitėje, kol krašteliai švelniai paruduos.