Toma DvelyteComment

Čiau

Toma DvelyteComment
Čiau

Ingredientai

  • 200 ml moliūgo piurė (šviežius moliūgo gabalėlius suplakame kokteilinėje su šiek tiek avižų pieno iki kreminės konsistencijos)
  • 500 g avižų dribsnių
  • 3 valg.š. klevų sirupo
  • 200 g nuplautų, per naktį brinkintų migdolų riešutų
  • 100 g juodojo šokolado
  • Sauja šilkmedžio uogų. 
  • Prieskoniai: cinamonas, gvazdikėlis, muskatas
  • Vienas valgomas šaukštas nerafinuoto kokoso aliejaus

Gaminimas

  • Moliūgo piurė sumaišome su visais ingredientais, išskyrus juodąjį šokoladą ir šilkmedžio uogas. 
  • Kepame 200 C laipsnių orkaitėje, kepimo skardoje. Kas penkias minutes viską atsargiai maišome. Kepiau apie 15 minučių, kol granola gražiai sukibo į pusrytinius dribsniukus. 
  • Prieš dedant į sandarų indą, granola turi būtinai būti visiškai atvėsusi. Ją paskaninau smulkintu juoduoju šokoladu ir šilkmedžio uogomis.