Toma DvelyteComment

Grikčikų granola

Toma DvelyteComment
Grikčikų granola

Ingredientai

  • 2 stiklinės grikių dribsnių
  • 1 stiklinė avižų dribsnių
  • 2 valg.š. migdolų riešutų sviesto
  • 1 valg.š. kokoso aliejaus (sviesto)
  • 1 stiklinė (200g) graikiškų riešutų
  • 1/2 stiklinės linų sėmenų
  • 1 stiklinė džiovintų slyvų be kauliukų
  • 4 valg.š. klevų sirupo

Gaminimas

  • Giliame inde išmaišykite grikių ir avižų dribsnius, kokoso aliejų, migdolų riešutų sviestą, linų sėmenis ir klevų sirupą.
  • Apkepkite dribsnius ant kepamo popieriaus (nebalinto) iki 200 C įkaitintoje orkaitėje.
  • Paskutiniom dviem minutėm suberkite ant viršaus ir graikiškus riešutus. Truputėlį apkepę ,jie įgauna puikų, šildantį skonį.
  • Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir sumaišykite su džiovintomis slyvomis. Laikykite sandariame indelyje, sausai.