Toma DvelyteComment

Cukio duona

Toma DvelyteComment
Cukio duona

Ingredientai

  • 300 g avinžirnių miltų
  • 3 mažos cukinijos arba viena didesnė
  • 1 valg.š. kepimo miltelių
  • 3 valg.š. psyllium maistinių skaidulų
  • 1/2 stiklinės linų sėmenų
  • 1/2 stiklinės moliūgų sėklų
  • 2 valg.š. kokoso aliejaus
  • Žiūpsnelis Himalajų druskos

Gaminimas

  • Įkaitinkite orkaitę iki 220 C temperatūros.
  • Nuplaukite cukinijas, jas sutarkuokite ir sumaišykite gerai su kokoso aliejumi.
  • Atskirame giliame inde pasiruoškite miltus: sumaišykite visus sausus ingredientus ir druską. 
  • Sumaišykite tuomet paruoštus miltus su sutarkuota cukinija ir 200 ml vandens (arba augaliniu pienu). Tešla neturi būti skysta, bet lipni ir tiršta. Labai svarbus ingredientas - psyllium maistinės skaidulos, būtent jos gražiai suformuos duoną. 
  • Duonos kepimo formą ištepkite kokoso aliejumi, įdėkite tešlą ir kepkite orkaitėje apie 25 min. 
  • Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Atvėsusią laikykite šaldytuve.